ΧΡΩΜΑΤΑ ΒΑΦΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΜΕ ΛΕΥΚΑ ΝΤΟΥΛΑΠΙΑ ΚΑΙ ΣΚΟΥΡΑ ΔΑΠΕΔΑ

Τα χρώματα βαφής κουζίνας με λευκά ντουλάπια και σκούρα πατώματα είναι ένας κλασικός συνδυασμός που είναι στην τάση εδώ και αρκετό καιρό. Η αντίθεση και η ισορροπία που φέρνουν αυτά τα χρώματα κάνουν την κουζίνα σας ένα αισθητικό θαύμα. Η επιλογή του σωστού συνδυασμού χρωμάτων μπορεί να φτιάξει ή να χαλάσει τον χώρο της κουζίνας σας. Είτε σκέφτεστε να διακοσμήσετε εκ νέου την κουζίνα σας είτε να σχεδιάσετε μια νέα από την αρχή, ακολουθούν μερικές ιδέες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε μια κουζίνα που είναι η τέλεια ισορροπία κλασικού και μοντέρνου.

Γκρι ντουλάπια κουζίνας

Αν θέλετε μια πιο μοντέρνα και κομψή εμφάνιση που να ταιριάζει με τα λευκά ντουλάπια και τα σκούρα πατώματα, τότε προτιμήστε ένα γκρι ή γκριζέ (μείγμα μπεζ και γκρι) ντουλάπι. Το Sherwin-Williams SW 7647 Crushed Ice είναι μια δημοφιλής επιλογή για όσους αγαπούν τους ψυχρούς τόνους του γκρι, ενώ το Warm Grey μπορεί να είναι μια καλή επιλογή για όσους αναζητούν μια πιο ζεστή απόχρωση.

Μαύρα ντουλάπια κουζίνας

Τα μαύρα ντουλάπια είναι μια κλασική επιλογή όταν συνδυάζονται με λευκά ντουλάπια και σκούρα δάπεδα. Προσθέτουν ένα αδιαμφισβήτητο στοιχείο εκλέπτυνσης στην κουζίνα σας. Ωστόσο, να έχετε υπόψη σας ότι το μαύρο χρώμα μπορεί να είναι δύσκολο να συντηρηθεί, καθώς τα δακτυλικά αποτυπώματα και οι μουτζούρες τείνουν να είναι πιο ορατά στις σκούρες επιφάνειες. Αν θέλετε να αποφύγετε αυτό το ζήτημα, τότε χρησιμοποιήστε αντ’ αυτού ένα σκούρο γκρι χρώμα.

Μπλε ντουλάπια κουζίνας

Αν θέλετε να προσθέσετε περισσότερο χρώμα στην κουζίνα σας, τότε τα μπλε ντουλάπια είναι μια εξαιρετική επιλογή. Τα ανοιχτόχρωμα μπλε, όπως το Silver Mist της Benjamin Moore ή το Sky High της Sherwin-Williams, είναι ιδανικά για όσους προτιμούν πιο ανοιχτές αποχρώσεις. Εκείνοι που θέλουν μια πιο τολμηρή εμφάνιση μπορούν να επιλέξουν μια ναυτική μπλε ή βασιλική μπλε απόχρωση.

Πράσινα ντουλάπια κουζίνας

Το πράσινο είναι μια εξαιρετική επιλογή χρώματος αν θέλετε να δημιουργήσετε μια ζεστή ατμόσφαιρα στην κουζίνα σας. Τα ανοιχτά πράσινα όπως το φασκόμηλο ή η μέντα προσθέτουν μια πινελιά ηρεμίας, ενώ το σκούρο πράσινο του δάσους είναι ιδανικό για όσους αναζητούν μια πιο δραματική εμφάνιση. Για να κάνετε τα πράσινα ντουλάπια σας να ξεχωρίζουν περισσότερο, επιλέξτε λευκούς πάγκους και σκούρα δάπεδα.

Κόκκινα ντουλάπια κουζίνας

Μια τολμηρή επιλογή που προσθέτει ενθουσιασμό στην κουζίνα σας είναι τα κόκκινα ντουλάπια. Είτε επιλέξετε μια βαθιά μπορντό απόχρωση είτε ένα έντονο κόκκινο, η κουζίνα σας σίγουρα θα κάνει αίσθηση. Το κόκκινο συνδυάζεται καλά με λευκά ντουλάπια και σκούρα δάπεδα για να δημιουργήσετε μια εξαιρετική, μοντέρνα και κομψή εμφάνιση κουζίνας.

Λευκά ντουλάπια κουζίνας

Οι λευκές κουζίνες είναι διαχρονικές και θα έχουν πάντα μια θέση στο σχεδιασμό της κουζίνας. Συνδυάζονται καλά με κάθε είδους δάπεδο και χρώμα τοίχου. Μια λευκή κουζίνα δημιουργεί έναν ευάερο και φωτεινό χώρο που δείχνει καθαρός και εκλεπτυσμένος. Είναι ιδανικές για όσους αγαπούν να διακοσμούν με πολύχρωμα αξεσουάρ κουζίνας.

Συμβουλές για την επιλογή του σωστού χρώματος βαφής για τα ντουλάπια της κουζίνας σας

Λάβετε υπόψη το χρώμα των τοίχων και του δαπέδου σας όταν επιλέγετε το χρώμα βαφής για τα ντουλάπια σας. Θέλετε να διασφαλίσετε ότι όλα συνεργάζονται αρμονικά μεταξύ τους.

Σκεφτείτε το στυλ των ντουλαπιών σας. Εάν έχετε μια κουζίνα σε παραδοσιακό ή αγροτικό στιλ, τότε τα ανοιχτόχρωμα ή ουδέτερα χρώματα θα λειτουργήσουν καλύτερα. Ενώ, για πιο μοντέρνο ή σύγχρονο στυλ κουζίνας, οι πιο σκούρες αποχρώσεις θα συμπληρώσουν καλύτερα.

Μη διστάζετε να αναμειγνύετε και να συνδυάζετε χρώματα. Μπορείτε να δημιουργήσετε έναν μοναδικό συνδυασμό που να αντικατοπτρίζει την προσωπικότητα και το στυλ σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να επιλέξετε ένα χρώμα για τα επάνω ντουλάπια σας και ένα άλλο για τα κάτω.

Λάβετε υπόψη το μέγεθος της κουζίνας σας πριν επιλέξετε το χρώμα. Ένα σκούρο χρώμα μπορεί να κάνει το χώρο σας να φαίνεται μικρότερος, ενώ ένα ανοιχτό χρώμα θα κάνει την κουζίνα σας να φαίνεται ευρύχωρη και ευάερη.

Συχνές ερωτήσεις

Ε: Μπορώ να βάψω τα παλιά δρύινα ντουλάπια της κουζίνας μου σε διαφορετικό χρώμα;

Α: Ναι, μπορείτε να βάψετε ή να επαναβαφτίσετε τα παλιά δρύινα ντουλάπια σας σε όποιο χρώμα θέλετε. Ωστόσο, θα πρέπει πρώτα να τα τρίψετε πριν τα βάψετε, κάτι που μπορεί να είναι πολλή δουλειά. Αν δεν είστε σε θέση να το κάνετε, μπορείτε πάντα να προσλάβετε έναν επαγγελματία.

Ερ: Ποιο χρώμα ντουλαπιών είναι καλύτερο για μεταπώληση;

Α: Γενικά, τα λευκά ή ανοιχτόχρωμα ντουλάπια είναι καλύτερα για μεταπώληση, καθώς απευθύνονται σε ένα ευρύτερο κοινό. Ωστόσο, εάν σχεδιάζετε την κουζίνα σας για τον εαυτό σας και δεν σκοπεύετε να πουλήσετε σύντομα, τότε επιλέξτε τα χρώματα που αγαπάτε περισσότερο.

Ε: Πώς μπορώ να συντηρήσω τα βαμμένα ντουλάπια της κουζίνας μου;

Α: Μπορείτε να συντηρήσετε τα βαμμένα ντουλάπια της κουζίνας σας σκουπίζοντάς τα τακτικά με ένα μαλακό πανί και ήπιο καθαριστικό. Αποφύγετε τη χρήση λειαντικών καθαριστικών ή καθαριστικών καθώς μπορεί να χαράξουν την επιφάνεια. Είναι πάντα καλή ιδέα να αποφεύγετε να τοποθετείτε ζεστά τηγάνια ή κατσαρόλες απευθείας στα ντουλάπια σας για να αποφύγετε το στρέβλωση ή τον αποχρωματισμό.

Συμπέρασμα

Τα λευκά ντουλάπια κουζίνας και τα σκούρα δάπεδα είναι ένας κλασικός συνδυασμός με τον οποίο δεν μπορείτε ποτέ να κάνετε λάθος. Ωστόσο, μην φοβάστε να ενσωματώσετε χρώματα στο σχέδιο της κουζίνας σας για να προσθέσετε μια προσωπική πινελιά στο χώρο. Είτε επιλέξετε πράσινα, μπλε, κόκκινα ή γκρι ντουλάπια, βεβαιωθείτε ότι συμπληρώνει το υπόλοιπο χρωματικό σχέδιο της κουζίνας σας. Θυμηθείτε να επιλέξετε το σωστό χρώμα βαφής, λαμβάνοντας υπόψη το στυλ και το μέγεθος της κουζίνας σας. ΧΡΩΜΑΤΑ ΒΑΦΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΜΕ ΛΕΥΚΑ ΝΤΟΥΛΑΠΙΑ ΚΑΙ ΣΚΟΥΡΑ ΔΑΠΕΔΑ

Leave a Comment

BINNEE We would like to show you notifications for the latest news and updates.
Dismiss
Allow Notifications